Spenat med lammfärs & ris - Recept





Ett enkelt recept med få ingredienser. Supergod och rik på massor av vitaminer. Lammfärs med mycket spenat som gömmer sig i färsen med smak av vitlök och koriander.


4 vuxenportioner.

• 250g lammfärs

• 450g fryst eller färsk spenat

• Salt efter smak

• 3 msk koriander krydda

• 0.5 Huvud vitlök. Dvs ca. 6 st pressade vitlöksklyftor.

• 1 kycklingbuljong tärning

• Rikligt med olivolja att steka i

• Ev. Saft av en citronhalva


TILLBEHÖR

• 2 dl ris • Ev. Libabröd • Vitlökssås


TILLAGA:

1. Stek vitlök och koriander snabbt i stekpanna.


2. Lägg i lammfärsen och stek tills färdig. Salta.


3. I med spenaten och stek.


4. Häll i ca. ett stort glas vatten och buljongtärningen. Låt koka upp och blanda runt. I med den halva citronen.


5. Låt puttra i ca. 30 - 50 min.


VITLÖKSÅS: • Naturell yoghurt • 3 pressade vitlöksklyftor • Salt


Servera med ris, libabröd och vitlökssås.


♡ Jag serverade rätten på vår Panda bambutallrik med sugpropp. Denna rätt är min sons favoriträtt som är lite över 2.5 år.


Senaste inlägg

Visa alla