Ett enkelt recept med få ingredienser. Supergod och rik på massor av vitaminer. Lammfärs med mycket spenat som gömmer sig i färsen med smak av vitlök och koriander.
4 vuxenportioner.
• 250g lammfärs
• 450g fryst eller färsk spenat
• Salt efter smak
• 3 msk koriander krydda
• 0.5 Huvud vitlök. Dvs ca. 6 st pressade vitlöksklyftor.
• 1 kycklingbuljong tärning
• Rikligt med olivolja att steka i
• Ev. Saft av en citronhalva
TILLBEHÖR
• 2 dl ris • Ev. Libabröd • Vitlökssås
TILLAGA:
1. Stek vitlök och koriander snabbt i stekpanna.
2. Lägg i lammfärsen och stek tills färdig. Salta.
3. I med spenaten och stek.
4. Häll i ca. ett stort glas vatten och buljongtärningen. Låt koka upp och blanda runt. I med den halva citronen.
5. Låt puttra i ca. 30 - 50 min.
VITLÖKSÅS: • Naturell yoghurt • 3 pressade vitlöksklyftor • Salt
Servera med ris, libabröd och vitlökssås.
♡ Jag serverade rätten på vår Panda bambutallrik med sugpropp. Denna rätt är min sons favoriträtt som är lite över 2.5 år.
Comments