Fylld zucchini - med lammfärs & persilja



INGREDIENSER | 4 - 6 PERS.

  • 1-2 kg små zucchinis

  • 750g lammfärs

  • En stor knippe persilja, finhackad

  • Salt, 7 kryddor efter smak (Kryddan hittas främst i orientaliska butiker

  • Olja att fritera i

  • Verktyg att gröpa ur zucchinin med


INSTRUKTIONER


1. Gröp ur zucchinin. Tips är att göra det dagen innan du ska laga maten. Ställ i kylen. 2. Stek lammfärsen i smör och kryddor. 3. Häll i persiljan och stek tills den mörknar. 4. Fyll färsen i zucchinin. Ganska kompakt och nästan ändå upp. 5. Fritera på alla sidor tills den får en mörkare färg. 6. Lägg i kastrull, salta och koka på svag värme i ca. 30 min eller tills stor det av vattnet försvunnit. Vattnet ska nästan täcka zucchinin och därefter ångas bort. Om du inte vill servera friterat till ditt barn kan du hoppa över friteringen och endast koka för just hen.

Serveras med orientaliskt bröd, ris och vitlökssås.


Vår ekologiska bambutallrik hittar du HÄR


Senaste inlägg

Visa alla