
INGREDIENSER | 1 KAKA
KAKAN
2 ägg
3 dl socker
100g svenskt smör
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk vaniljsocker
3 rivna och skalade mellanstora morötter
1 dl kokos
1 Citron (Rengjord)
FROSTING
60g rums tempererat smör
200g Philadelphiaost
4 dl florsocker
Lite saft av en citron och citronskal
INSTRUKTIONER UGN: 175 grader, 45 min. 1. Smält smöret. 2. Vispa ägg och socker poröst. 3. Sila ner de torra ingredienserna. Blanda. 4. I med morötter, kokos, lite citronsaft och rivet skal. (Var försiktig så att citronens vita del inte kommer i smeten. Vispa ihop. 5. In i ugnen. Ta ut efter 45 min och låt svalna. Förbered frostningen. Vispa ihop allt. När kakan har svalnat, bre på frostningen. Toppa med valfri tillbehör så som riven morot. 🤤 Morotskakan serverades på vår ekologiska panda bambutallrik med sugpropp.
Vår ekologiska bambutallrik hittar du HÄR
Comentários