top of page

Morotskaka - Med vanilj, koskos & citron



INGREDIENSER | 1 KAKA


KAKAN

  • 2 ägg

  • 3 dl socker

  • 100g svenskt smör

  • 3 dl vetemjöl

  • 1 tsk bakpulver

  • 1/2 tsk salt

  • 1 msk vaniljsocker

  • 3 rivna och skalade mellanstora morötter

  • 1 dl kokos

  • 1 Citron (Rengjord)

FROSTING

  • 60g rums tempererat smör

  • 200g Philadelphiaost

  • 4 dl florsocker

  • Lite saft av en citron och citronskal


INSTRUKTIONER UGN: 175 grader, 45 min. 1. Smält smöret. 2. Vispa ägg och socker poröst. 3. Sila ner de torra ingredienserna. Blanda. 4. I med morötter, kokos, lite citronsaft och rivet skal. (Var försiktig så att citronens vita del inte kommer i smeten. Vispa ihop. 5. In i ugnen. Ta ut efter 45 min och låt svalna. Förbered frostningen. Vispa ihop allt. När kakan har svalnat, bre på frostningen. Toppa med valfri tillbehör så som riven morot. 🤤 Morotskakan serverades på vår ekologiska panda bambutallrik med sugpropp.


Vår ekologiska bambutallrik hittar du HÄR



Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page