Fatayer - Ostpiroger



♡ Nybakade ostpitoger. Den perfekta plockmaten som inte kladdar, som man kan frysa in & enkel att ta med ut.


INGREDIENSER | 4 PERS. DEG: • Ca. 6 dl vetemjöl • 1 dl yogurt • 0.5 dl olivolja • 2 dl vatten • 1 pkt jäst • 1 vispat ägg att pensla med FILLING: • 200G feta ost • 300G riven pizzaost • Svart kummin • En nypa svartpeppar, torkad mynta och paprikakrydda. • 1 ägg




INSTRUKTIONER

Börja med degen. 1. Blanda jäst och ljummet vatten. Blanda och låt stå 3 min. 2. Blanda i resten förutom vetemjöl. 3. Blanda i vetemjölet. Häll i en dl, blanda och fortsätt med varje dl på samma sätt. Tills degen blir bra. 4. Låt stå och jäsa över en duk i ca. 45 min. FYLLNINGEN 1. All ost ska vara riven. 2. Vispa ett ägg. 3. Blanda i osten, kryddorna och ägg. Kavla ut degen på ett mjölat bord. Skär ut i cirklar med hjälp av en skål eller tallrik. Lägg en stor sked fyllning och vik. Man kan vika på olika sätt. Allt ifrån runda till långa rullar. Lägg alla piroger på en plåt med bakplåtspapper. Pensla ägg över. In i ung ca. 13 min på 200 grader.


Vår ekologiska bambutallrik hittar du HÄR



Senaste inlägg

Visa alla