INGREDIENSER | 1 KAKA
100g svenskt smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1krm salt
1dl mjölk
1 msk vaniljsocker
2msk kakao
INSTRUKTIONER
1. Smöra och bröa en form som rymmer 1/2 liter. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Smält smöret och häll i mjölken i smöret, ställ åt sidan. 3. Vispa ägg och socker poröst. 4. Sila i alla torra ingredienser. FÖRUTOM KAKAON. Blanda ihop. 5. I med smöret och mjölken. Vispa ihop. 6. Häll i 1/3 av smeten i en annan bunke. Lägg i kakaon i den bunken med minst smet och vispa. 7. Häll i hälften av den ljusa smeten i formen. 8. Häll i den mörka smeten i samma form. 9. I med resten av den ljusa smeten. Ta en gaffel och dra försiktigt i formen så att den mörka smeten sprider ut sig. 10. In o ugnen 40 min. Sugen på en helt vanligt originell sockerkaka? Uteslut bara kakaon.
Vår ekologiska bambutallrik hittar du HÄR
Comments