Saftig tigerkaka



INGREDIENSER | 1 KAKA

  • 100g svenskt smör

  • 2 dl socker

  • 2 ägg

  • 3 dl vetemjöl

  • 1 tsk bakpulver

  • 1krm salt

  • 1dl mjölk

  • 1 msk vaniljsocker

  • 2msk kakao


INSTRUKTIONER

1. Smöra och bröa en form som rymmer 1/2 liter. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Smält smöret och häll i mjölken i smöret, ställ åt sidan. 3. Vispa ägg och socker poröst. 4. Sila i alla torra ingredienser. FÖRUTOM KAKAON. Blanda ihop. 5. I med smöret och mjölken. Vispa ihop. 6. Häll i 1/3 av smeten i en annan bunke. Lägg i kakaon i den bunken med minst smet och vispa. 7. Häll i hälften av den ljusa smeten i formen. 8. Häll i den mörka smeten i samma form. 9. I med resten av den ljusa smeten. Ta en gaffel och dra försiktigt i formen så att den mörka smeten sprider ut sig. 10. In o ugnen 40 min. Sugen på en helt vanligt originell sockerkaka? Uteslut bara kakaon.


Vår ekologiska bambutallrik hittar du HÄR



Senaste inlägg

Visa alla